ua en ru

Влада залишила Жеки, але нав'язала керуючих від "комунальних олігархів", - Мазурчак

Влада залишила Жеки, але нав'язала керуючих від "комунальних олігархів", - Мазурчак Фото: Олександр Мазурчак

Ухвалені парламентом зміни в закон "Про особливості застосування права власності у багатоквартирному будинку" мають мало спільного з реформою ЖКГ та грають на користь "комунальних олігархів". Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

Він зазначив, що відповідне рішення ВР продовжує роботу Жеків фактично на невизначений термін і дозволяє влади примусово призначати керівників багатоповерхівок. "Парламентарі прийняли половинчасте рішення і в черговий раз підтримали "комунальних олігархів", - підкреслив Олександр Мазурчак.

"Автори закону заявляють, що вони запобігають комунальний колапс. Насправді, продовження роботи Жеків на невизначений час і відсутність чіткої процедури призначення керівників у багатоповерхових будинках призведе до зловживань з загальним майном жителів і повністю законсервує ситуацію з неякісним і дорогим обслуговуванням будинків", - зазначив він.

Мазурчак нагадав, що "Наш край" наполягає на відтермінуванні мінімум на півроку норм закону про призначення багатоповерхівок з 1 липня керуючого, якщо їх жителі не вибрали форму управління.

"За цей час парламент і уряд повинні провести інформаційну кампанію для людей, а також усунути прогалини в законодавчо-правовій базі і прийняти зміни, які працюють на людей, а не на "комунальних олігархів", - повідомив співголова партії "Наш край".

Він зазначив, що необхідний для вирішення цих питань законопроект, співавтором якої є співголова партії "Наш край", народний депутат Антон Кіссе, вже зареєстрований у Верховній Раді. "Депутати повинні вирішувати існуючі проблеми, а не імітувати турботу про людей", - резюмував Олександр Мазурчак.