ua en ru

Влада дезінформувала Раду Європи в пояснювальному листі щодо підпалу "Інтера", - нардеп

Влада дезінформувала Раду Європи в пояснювальному листі щодо підпалу "Інтера", - нардеп Фото: Юрій Павленко

У "Опоблоці" прокоментували хід розслідування підпалу "Інтера"

Українська влада дезінформувала Раду Європи у своєму пояснювальному листі щодо підпалу телеканалу "Інтер". Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Павленко, коментуючи хід розслідування.

За його словами, у відповіді на запит Ради Європи представники українського керівництва повідомили про розслідування хуліганських дій, хоча СБУ на підставі рішення суду кваліфікувала події 4 вересня 2016 року як теракт. Павленко вважає, що влада "свідомо послаблює звинувачення проти терористів", оскільки "вони пов'язані з лідерами "Народного фронту".

"У владі є люди, яким вигідно, щоб теракт проти "Інтера" був розслідуваний. Рада Європи взяла слідство щодо подій 4 вересня минулого року під особливий контроль, але робиться все, щоб в Європі перестали цікавитися цим злочином. У відповіді на запит Ради Європи представники українського керівництва повідомили про розслідування "хуліганських дій" – і це при тому, що СБУ 18 жовтня офіційно заявила, що ґрунтуючись на рішенні суду, розслідує підпал телеканалу як теракт. Очевидно, що хтось у владі зацікавлений в тому, щоб тероризм замінили "хуліганством" і терористи уникли покарання", – сказав Павленко.

Політик також зазначив, що восени було проведено розслідування подій 4 вересня. За даними Павленка, результати розслідування показали, що "терористи були пов'язані з керівництвом "Народного фронту" і оточенням міністра внутрішніх справ Авакова".

"Тепер "Народний фронт" використовує своє перебування у владі для того, щоб прикрити злочинців і відбілити одного зі своїх лідерів. Інакше в Європі дізнаються, що ця партія наймає терористів для боротьби зі свободою слова", – додав він.

Депутат вважає, що "Народний фронт" бореться зі свободою слова, щоб у суспільстві не підвищувалися настрої на користь дострокових виборів.

"На виборах у "Народного фронту" з його рейтингом немає шансів. Тому теракт проти "Інтера". Тому всі закони, які обмежують свободу для ЗМІ, виходять з "Народного фронту". Впевнений, що доктрина інформаційної безпеки, яка забороняє критику влади, теж написана в цій партії", – підсумував Павленко.