ua en ru

Власенко: Законодавство дозволяє лікування Тимошенко за кордоном

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що українське законодавство дозволяє лікування ув'язненого за межами країни. Про це повідомляє "5 канал".

"Я хочу зазначити, що, не торкаючись питання бажання чи небажання Юлії Володимирівни лікуватися за кордоном, чинне законодавство не потребує жодних додаткових змін для лікування будь-якого ув'язненого за межами кордонів України", - сказав Власенко на брифінгу перед лікарнею "Укрзалізниці" в Харкові.

За його словами, стаття 36 законодавства України з питань охорони здоров'я називається "Лікування хворих за кордоном України", і, відповідно, "немає обмеження, щоб ця норма не застосовувалася до осіб, які перебувають в ув'язненні". Власенко каже, щоб реалізувати цю норму, потрібен висновок лікарів про те, що людина потребує лікування, і висновок про те, що таке лікування неможливе в Україні.

Напередодні генпрокурор Віктор Пшонка неодноразово наголошував, що українським законодавством не передбачено вивезення засуджених на лікування за кордон. Після цього комітет Верховної Ради з питань правової політики схвалив відповідний проект закону, автором якого є депутат Тарас Чорновіл, який передбачає можливість лікування ув'язнених за кордоном. Німеччина заявляла, що веде переговори з українською владою щодо перевезення екс-прем'єра у берлінській клініці Charite.

Нагадаємо, до Тимошенко сьогодні приїхала нова лікарка.