ua en ru

Власенко прогнозує, що ГПУ протягом тижня вимагатиме зняти з нього депутатську недоторканність

Генеральна прокуратура України протягом тижня подасть документи до Верховної Ради України про зняття депутатської недоторканності з Сергія Власенка. Наступним буде депутат "Батьківщини" Григорій Немиря. Про це в ході прес-конференції заявив депутат фракції "Батьківщина", один з адвокатів засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Влада позбавила мене можливості виїжджати з України, це спланована акція. Це безпрецедентний випадок, але протягом тижня буде готове звернення ГПУ, Кузьмін буде вимагати мого арешту", - заявив Власенко.

Власенко зазначив, що стосовно нього порушуються кримінальні справи з метою позбавлення Тимошенко повноцінного захисту: "Заява в деяких ЗМІ про те, що мене позбавлять депутатської недоторканності і відкриють кримінальні справи, не відповідають дійсності. Ці кримінальні справи стосовно мене не будуть порушені, а вони вже порушені. Це рішення від 16 січня 2013 р. Печерського суду за позовом Головного управління з розслідування особливо важливих справ. рішення стосується не виконання мною рішення суду по цивільній справі ... А також мені кваліфіковані такі дії як розбій, за статтею, яка передбачає 7 років тюремного ув'язнення, при цьому це дає можливість на місці мене затримати ... Завдання Пшонки і Портнова буде полягати у зверненні до ВРУ, напрямку документів, щоб позбавити мене недоторканності, що позбавить Тимошенко захисту ".

Власенко зазначив, що в такій ситуації він не зможе взяти участь у майбутньому засіданні ПАРЄ: "Аналогічна атака готується на Григорія Немирю. Я впевнений, що, не знайшовши підстав для міжнародної спільноти та людей щодо звинувачення Тимошенко, влада готова усунути всіх, хто її захищає Пшонка робить це за вказівкою Януковича".

Нагадаємо, колишня дружина Власенка написала заяву про обмеження його виїзду за кордон.

Читайте також: Опозиція хоче на позачерговій сесії ВР 29 січня звільнив генпрокурора.