ua en ru

Власенко подав заяву до ГПУ щодо порушення кримінальної справи проти судді Печерського райсуду Києва

Народний депутат України Сергій Власенко подав заяву до Генеральної прокуратури щодо порушення кримінальної справи проти судді Печерського районного суду Києва, яка винесла постанову, через яку він не зміг виїхати з України в п`ятницю, 14 грудня, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

За його словами, суддя винесла "завідомо неправосудне рішення, а також вчиняла дії, повязані з перешкоджанням діяльності народного депутата України".

Він також направив депутатське звернення до Державної прикордонної служби із вимогою надати копію постанови Верховної Ради України, якою його притягнуто до кримінальної відповідальності.

"Тому що лише цей документ, відповідно до ч. 2 ст. 27 є підставою для будь-якого обмеження прав народного депутата України. Якщо такого документа немає, то я поставив вимогу виключити мене з реєстру осіб, яким тимчасово заборонено перетинати державний кордон", - зазначив народний депутат та додав, що з аналогічними вимогами він звернувся і до виконавчої служби.

Більше того, Сергій Власенко звертатиметься до Вищої ради юстиції щодо притягнення судді до відповідальності за порушення присяги.

"Винесення завідомо неправосудного рішення - порушення присяги, а рішення вочевидь завідомо неправосудне", - підкреслив Власенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишня дружина Власенка підтвердила, що написала заяву про обмеження його виїзду за кордон.

Читайте також: Сергій Власенко затриманий в аеропорту "Бориспіль": захисником Тимошенко зацікавилася Держприкордонслужба