ua en ru

Власенко: Апеляційний суд у справі Тимошенко залишить у силі вирок попередньої інстанції

Апеляційний суд Києва у справі Юлії Тимошенко залишить у силі рішення Печерського райсуду, яким її було засуджено до семи років ув'язнення. Про це заявив захисник Сергій Власенко на брифінгу біля Лук'янівського СІЗО, коментуючи вчорашнє засідання суду, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Вирок Юлії Тимошенко вже написаний, її засудять до семи років ув'язнення", - сказав Власенко. "По суті, подальше слухання справи втрачає будь-який сенс. Я впевнений у тому, що вирок суду залишить в силі рішення Печерського райсуду і Тимошенко буде остаточно засуджена до семи років тюремного ув'язнення", - сказав він. "Це прямо виходить з того, що вчора відбувалося в Апеляційному суді", - додав Власенко.

Зокрема, він зазначив, що суд відмовився змінити Тимошенко запобіжний захід, безпідставно відмовився відновити судове слідство і заслухати представника "Нафтогазу" Ігоря Костя. "За нормального розгляду судової справи тільки ці покази є підставою для відміни вироку і для закриття справи у зв'язку з відсутністю підстав для порушення кримінальної справи представниками Генпрокуратури, які тиснули на "Нафтогаз", - сказав захисник.

Нагадаємо, 11 жовтня Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення з забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн.