ua en ru

Власники Peugeot вимагають відставки керівництва компанії

Найбільший акціонер PSA Peugeot Citroen - сім'я Пежо - вимагає відставки виконавчого директора Філіпа Варена. Його звинувачують у падінні продажів компанії і невдалому альянсі з General Motors, передає "Росія-24".

Варен, який очолив компанію в 2009 р., був прихильником розширення глобальної присутності PSA. Вважалося, що він виступав за розширення альянсу з GM. У Peugeot відмовилися коментувати це повідомлення. Зате акції компанії злетіли на 6,54%.

З початку цього року котирування PSA обвалилися на 24%. У березні компанія демонструвала падіння продажів. А наприкінці минулого року було оголошено про звільнення.

PSA Peugeot Citroen - другий найбільший автовиробник у Європі після німецького Volkswagen. У групу крім автомобільного підрозділу входять банк Banque PSA Finance, постачальник автокомпонентів Faurecia та логістичний оператор Gefco, що спеціалізується на автомобільних вантажоперевезеннях. У сім'ї Пежо 25,2% акцій компанії і 37,9% голосуючих голосів. General Motors - другий за величиною акціонер автоконцерну. У нього 7%. Справи обох компаній в Європі зараз йдуть не кращим чином. Через боргову кризу попит на їхню продукцію різко впав. Однак з 2016 р. вони сподіваються знизити витрати за рахунок синергетичного ефекту.