ua en ru

Виручка групи PSA Peugeot Citroen за I квартал 2012 р. скоротилася на 7% - до 14,3 млрд євро

Виручка французької автомобілебудівної групи PSA Peugeot Citroen в I кварталі 2012 р. скоротилася на 7% щодо аналогічного кварталу попереднього року і склала 14,29 млрд євро (у I кварталі 2011 р. - 15,41 млрд євро). Про це повідомляється в матеріалах компанії.

Виручка автомобільного підрозділу групи в звітному кварталі впала ще сильніше - з 11,26 млрд до 9,72 млрд євро (мінус 14%). Згладити ефект від зниження доходів в основному сегменті допомогло 8-процентне зростання виручки дочірнього виробника автокомпонентів Faurecia, в якому Peugeot володіє 57,4% акцій.

Загальносвітові продажі групи Peugeot Citroen в січні-березні ц.р. скоротилися в річному численні на 14,2% - до 790,1 тис. автомобілів. Компанія відзначає, що падіння продажів виглядає значним на тлі незвичайного сильного показника за I квартал минулого року (921,4 тис.), коли в Європі ще діяли державні заходи підтримки авторинку.

PSA Peugeot Citroen - другий найбільший автовиробник в Європі після німецького Volkswagen. У групу окрім автомобільного підрозділу входять банк Banque PSA Finance, постачальник автокомпонентів Faurecia і логістичний оператор Gefco, що спеціалізується на автомобільних вантажоперевезеннях. У лютому 2012 р. Peugeot Citroen і американський автогігант General Motors (GM) оголосили про формування стратегічного альянсу, в рамках якого GM придбав 7-процентну частку в статутному капіталі французької компанії.