ua en ru

Власники Costa Concordia розпорядилися провести перевірку всіх лайнерів компанії

Власники круїзного лайнера Costa Concordia, затонулого біля берегів італійського острова Джилио в Тірренському морі, заявили про намір всебічно вивчити умови безпеки і правила дій екіпажів в екстремальних ситуаціях на всіх суднах компанії. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Роботу експертів очолить колишній американський військовий моряк Джеймс Ханн, який займає посаду віце-президента в структурах власника. Власники наполягають, що питання безпеки для них завжди було на першому місці, але, як наголошується в заяві, "слід виключити будь-яку можливість повторення подібної трагедії в майбутньому".
Нагадаємо, 17-палубний італійський круїзний лайнер Costa Concordia сів на риф 13 січня в 22:00 за місцевим часом 23:00 по киевскому времени) в районі узбережжя італійської провінції Тоскана, недалеко від о.Джільо в Тірренське море. Всього на борту знаходилися близько 3 тис. 200 пасажирів і 1 тис. 23 члена екіпажу. Число жертв аварії круїзного лайнера Costa Concordia досягло 11 людей. Ще 29 осіб вважаються зниклими без вісті.