ua en ru

Власнику літака, який розбився в Пакистані, заборонили виїжджати з країни

Главі авіакомпанії Bhoja Air Фаруку бходжі, літак якої ввечері 20 квітня розбився під Ісламабадом, заборонено виїзд з Пакистану, передає Associated Press. Інформацію про те, що підприємець включений в список невиїзних осіб, повідомив міністр внутрішніх справ республіки Рехман Малік.

"Якщо в авіакомпанії немає достатньо грошей на купівлю додаткових літаків це не означає, що потрібно піти і купити літак, який відлітав 30 і більше років. Це не візок рикші, щоб так ставиться до питання", - заявив міністр, коментуючи ситуацію зі звинуваченнями в адреса перевізника, що нібито керівництво в цілях економії коштів свідомо закуповувало старі літаки. Малік також зазначив, що в рамках катастрофи порушено кримінальну справу, в рамках яких всі повітряні судна компанії пройдуть технічну перевірку.

Прем'єр-міністр Юсуф Реза Гелані також зробив заяву з приводу катастрофи пасажирського лайнера. Зокрема, він повідомив, що в країні буде сформована спеціальна комісія, яка займеться розслідуванням інциденту. "Це не справедливо виносити будь-які рішення без ретельного розслідування", - підкреслив він.

Нагадаємо, 20 квітня 2012 р. в Пакистані зазнав катастрофи літак Boeing 737, що належав приватній пакистанській авіакомпанії Bhoja Airline. Раніше повідомлялося, що загинули 138 осіб: 118 пасажирів і 9 членів екіпажу і жителі, на чиї будинки впала машина. Літак, що виконував рейс Карачі - Ісламабад, розбився неподалік від авіабази Чаклала, що примикає до аеропорту пакистанської столиці. За попередньою версією причиною аварії могли стати погані погодні умови.