ua en ru

Власник туркомплексу "Буковель" перегляне плани розвитку комплексу

ТзОВ "Скорзонера", яке є власником гірськолижного туристичного комплексу "Буковель" (с. Поляниця Яремчанської міськради), має намір переглянути стратегічні плани розвитку, повідомляє прес-служба підприємства.
"Незважаючи на останні події, керівництво ТК "Буковель" прийняло рішення продовжити діяльність з надання послуг активного відпочинку, завершити будівництво розпочатих об'єктів. Однак, силові акції правоохоронців змушують інвесторів переглянути стратегічні плани розвитку найпотужнішого українського гірськолижного курорту та ставлять під загрозу можливість проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року, про що попередньо заявив Президент України Віктор Янукович", - інформує прес-служба.
За даними прес-служби, у розбудову туристичного комплексу за 10 років інвестори вклали 2 млрд грн. Протягом 2010-2011 рр. планували вкласти іще 1,2 млрд грн, щоб побудувати нові готельні комплекси економ-класу на 1 тис. номерів, гірськолижні траси протяжністю 120 км тощо.
У результаті перегляду планів розвитку "Буковелю", наголошує прес-служба, Івано-Франківська область втрачає потужного інвестора, а сільські ради Бистриці Надвірнянського району Івано-Франківської та Чорна Тиса Рахівського району Закарпатської областей не зможуть реалізувати свої рішення про залучення "Скорзонери" до побудови на їх території аналогічного туристичного комплексу.
За даними прес-служби, 7 вересня 2010 р. слідчі Генпрокуратури із залученням спецпідрозділу "Беркут" провели обшук адміністративного приміщення "Скорзонери". Паралельно обшуки із вилученням документів відбувалися в Головному управлінні Держкомзему в Івано-Франківській області та нотаріальних конторах із залученням спецпідрозділів "Сокіл" та "Беркут".
Як інформує прес-служба, представники прокуратури вилучали документи про купівлю-продаж земельних ділянок на території Поляницької сільської ради через їх занижену вартість. Хоча, як наголошує прес-служба, усі земділянки "Скорзонера" купила на аукціоні відповідно до чинного законодавства і до розрахунків аукціонної вартості землі не має відношення.
Як повідомлялось раніше, Генпрокуратура ініціювала перевірку "Буковеля".
ТзОВ "Скорзонера" розпочала будівництво туркомплексу "Буковель" у 2000 р.