ua en ru

Власник "Михайлівського" заявив, що замглави НБУ Рожкова змушувала його продати банк Кауфману

Власник "Михайлівського" заявив, що замглави НБУ Рожкова змушувала його продати банк Кауфману Фото: Катерину Рожкову звинуватили у тиску на менеджмент банку "Михайлівський"

Рожкову звинуватили у тиску на менеджмент банку "Михайлівський"

Власник банку "Михайлівський" Віктор Поліщук заявив, що замглави Національного банку України Катерина Рожкова змушувала його продати банк українському бізнесмену Борису Кауфману. Про це Поліщук заявив в ефірі "Шустер Live".

"На початку лютого "Платинум Банк" в особі Зінкова (Дмитра Зінкова), куратора банку, звернувся до банку "Михайлівський" в особі Дорошенка (Ігоря Дорошенка) з позицією купити банк "Михайлівський". Ми відмовилися...Протягом двох тижнів Рожкова викликала до себе в кабінет Дорошенка й наполегливо змусила переглянути ще раз купівлю "Платинум Банком" банка "Михайлівського", - сказав він.

Крім того, Поліщук зазначив, що у квітні він як власник відмовився від прийняття рішень і передав банк "Михайлівський" на аудит банку "Платинум" в особі глави банку Бориса Кауфмана, радника глави банку Дмитра Зінкова та глави наглядової ради банку Григорія Гуртового для приєднання до "Платинуму".

"За квітень відбувся аудит і 19 травня я офіційно продав банк Кауфману за 200 млн гривень", - повідомив Поліщук, додавши, що 200 млн гривень пішли на погашення його кредитних зобов'язань перед банком "Михайлівський", після чого він вивів із застави 3 об'єкти.

"Я вивів три об'єкти застави. Це те, що мені закидають, що нібито було виведено не по закону. Офіційно 19 числа Дорошенко перейшов головою "Платинум Банку". Вся команда перейшла в" Платинум Банк". Всі кредитні портфелі в районі 900 млн гривень перейшли в "Платинум Банк", - продовжив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рожкова заявила про прослуховування її телефону.