ua en ru

СКУ закликає міжнародну спільноту вимагати негайного звільнення Сенцова і Кольченка

СКУ закликає міжнародну спільноту вимагати негайного звільнення Сенцова і Кольченка Фото: Олег Сенцов та Олександр Кольченко

В СКУ просять міжнародне співтовариство вимагати, щоб російські структури негайно звільнили всіх незаконно утримуваних в'язнів

Світовий Конґрес Українців обурений вироками російських владних структур українському режисеру Олегу Сенцову і активісту Олександру Кольченку та закликає міжнародне співтовариство вимагати їхнього негайного звільнення. Про це йдеться у заяві СКУ від 29 серпня 2015 року.

"Вони обидва перебувають у російській тюрмі з травня 2014 р. за політично вмотивованими звинуваченнями, - йдеться у повідомленні.
"Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство вимагати, щоб російські структури негайно звільнили всіх незаконно утримуваних в'язнів відповідно до Мінських домовленостей," - заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Зазначимо, СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців.

Нагадаємо, 25 серпня, український режисер Олег Сенцов був засуджений до 20 років російських колоній суворого режиму. Північнокавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (Росія) визнав його винним у підготовці терактів у Криму.

Крім того, визнаний винним і український анархіст Олександр Кольченко, який рішенням суду засуджений до 10 років колонії суворого режиму.

Більше того, вже 26 серпня слідчий комітет Російської Федерації (РФ) направив до суду для розгляду по суті кримінальну справу проти українців Миколи Карпюка та Станіслава Кліха із затвердженим обвинувальним висновком.