ua en ru

Вкладники теж мають відповідати за ризиковість депозитів, - ФГВФО

Не тільки банки, але й вкладники повинні нести відповідальність за ризиковість розміщення коштів на депозитах з підвищеними ставками. Таку думку висловила директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Олена Шарова під час круглого столу «Вклади населення - як підвищити надійність заощаджень та посилити довіру вкладників до гривні?», організованого «Лігою фінансового розвитку».

«Напевно, слід більше довіряти середньоринковій процентній ставці, яка є у більшості банків, у більш стабільних банків. Є свій рейтинг у банків, і за класифікацією Національного банку це все можна подивитися і зробити свій вибір», - додала Шарова.

Заступник голови правління «Ощадбанку» Антон Тютюн додав, що необхідно підвищувати фінансову грамотність населення, що допоможе вкладникам більш якісно підходити до вибору банків. «Мені здається, що сьогодні дуже багато інструментів оцінити стабільність банку навіть людям в невеликих містах. Крім статистики Національного банку, є ряд простих і зрозумілих рейтингів різних видань, яким люди довіряють. Є маса інформації, є ринкові процентні ставки і т.д.», - додав фінансист.

Читайте також: Український індекс ставок за депозитами фізичних осіб на 14 грудня