ua en ru

ВККСУ на два місяці відсторонила від посади суддю Вовка

ВККСУ на два місяці відсторонила від посади суддю Вовка Фото: Сергій Вовк

Комісія відсторонила чотирьох суддів від посади

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) на два місяці відсторонила від посади суддю Печерського районного суду міста Києва Сергія Вовка. Про це йдеться у повідомленні на сайті комісії.

"27 вересня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання генерального прокурора України прийнято рішення про відсторонення та продовження строку відсторонення суддів від займаної посади. Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила Вовка Сергія Володимировича від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці", - йдеться у повідомленні.

Крім того, комісія продовжила на місяць строк відсторонення від посади судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області Сергія Вознюка; судді Печерського районного суду міста Києва Світлани Волкової та судді господарського суду міста Києва Алли Пригунової.

Як зазначається, рішенням комісії від 4 квітня 2016 року Вовка було відсторонено від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці, 3 червня, 1 та 28 липня строк відсторонення продовжувався на один місяць.

Суддя Вовк обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, - постановлення завідомо неправосудного рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокур Юрій Луценко заявлялв про намір передати в Національне антикорупційне бюро кримінальні провадження проти колишнього першого заступника генерального прокурора Ріната Кузьміна, колишнього слідчого Сергія Войченка та судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка.