ua en ru

ВККС заявляє про свою повноважності до завершення формування нової комісії

Вища кваліфікаційна комісія суддів України заявляє, що буде зберігати свої повноваження в повному обсязі, поки не почне роботу новосформована ВККС.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України заявляє, що буде зберігати свої повноваження в повному обсязі, поки не почне роботу новосформована ВККС. Про це йдеться в повідомленні в прес-служби ВККС.

"Враховуючи принцип "сталості", закріплений в законі України "Про судоустрій і статус суддів", а також принцип безперервності і стабільності в діяльності державних органів члени комісії виконують свої повноваження до початку роботи новосформованого комісії, не змінюючи свого юридичного статусу та без зміни обсягу своїх повноважень. Всі особи, які входять до складу комісії, до проведення першого організаційного засідання комісії у новому складі юридично продовжують перебувати у статусі членів комісії", - йдеться в повідомленні.

Комісія суддів приймає рішення щодо закінчення повноважень попереднього складу комісії шляхом відкритого голосування більшістю голосів.

"Припинення повноважень члена комісії є виключним повноваженням комісії", - зазначили в повідомленні комісії суддів.

Нагадаємо, раніше ВККС повідомила, що не зможе найближчим часом розглянути скарги на суддю Бориспільського міськрайонного суду Київської області Сергія Вознюка, який звільнив з ув'язнення екс-нардепа Віктора Лозінського.

"Відповідно до закону "Про відновлення довіри до судової системи" Вища кваліфікаційна комісія суддів тимчасово не функціонує, так як немає діючих членів комісії. Відповідно, ніяких процедур щодо судді (прийняв рішення відпустити Лозінського з колонії, - ред.) немає. Якщо все буде, як планується, то нові члени комісії будуть обрані в ході Ради суддів 19 червня", - заявили РБК-Україна в прес-службі 12 червня.

Однак 19 червня ВККС так і не була обрана.