ua en ru

Візит Симоненко в Євросоюз підвищив інтерес європейців до КПУ, - експерт ЄС

Перебування лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка в Євросоюзі, де він виступив на засіданні Європарламенту, "різко підвищило" інтерес як керівництва, так і простих громадян Об'єднаної Європи до діяльності КПУ. Про це заявив експерт ЄС Клаус Хофф.

За його словами, Симоненко "в простій і дохідливій формі" пояснив Європі, що в Україні сьогодні фактично процвітають націонал- фашизм і переслідування інакомислячих, тому Брюсселю необхідно ще раз подумати перед тим, як робити ставку на ті, чи інші партії та рухи в Україні, що раніше іменували себе опозицією.

"Лідеру українських комуністів вдалося переконати членів Європарламенту в тому, що в нинішніх умовах КПУ є чи ні єдиною політичною силою, що методично виконує свої передвиборчі зобов'язання навіть у жахливих умовах пресингу з боку противників", - констатував Хофф.

Нагадаємо, що делегація КПУ на чолі з Симоненком перебуває у Брюсселі з робочим візитом. У рамках програми українські гості проводять зустрічі з представниками вищих органів влади та політичних рухів ЄС.