ua en ru

Віце-президент США Байден позитивно оцінив притягнення Кучми до мирних переговорів

Віце-президент США Джо Байден у ході сьогоднішньої телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком позитивно оцінив залучення другого Президента України Леоніда Кучми до тристороннього формату переговорів щодо імплементації мирного плану на сході.

Віце-президент США Джо Байден у ході сьогоднішньої телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком позитивно оцінив залучення другого Президента України Леоніда Кучми (на фото) до тристороннього формату переговорів щодо імплементації мирного плану на сході. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

Порошенко зі свого боку заявив, що припинення вогню з боку бойовиків повинно супроводжуватися звільненням заручників і перекриттям кордону для зупинки проникнення на територію України найманців, зброї і наркотиків з російської сторони. Порошенко констатував, що зараз Росія повинна продемонструвати реальні кроки назустріч.

Президент України підкреслив, що якщо мирний план не буде виконуватися, то США і ЄС повинні докласти цілеспрямованих зусиль для підтримки України, зокрема, рішенням Європейської Ради 27 червня. На думку Глави держави, трансатлантична солідарність у цьому питанні дуже важлива.

Повідомляється, що Байден повідомив Порошенко про розмову Президента США Барака Обами з Президентрм Росії Путіним, який був майже повністю присвячена українському питанню.

У відповідь Президент України висловив подяку США за підтримку, зокрема у розширенні програм співробітництва у сфері безпеки і оборони. Зокрема, мова йшла про одночасних короткострокових заходів з надання термінової допомоги, а також довгострокових програмах для побудови інституційної спроможності української армії.