ua en ru

Віце-прем'єр Вощевський складає повноваження

Віце-прем'єр Вощевський складає повноваження Фото: Валерій Вощевський

Вощевський пояснив своє рішення переходом "Радикальної партії" в опозицію

Віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський складає повноваження. Про це сам Вощевський повідомив в кулуарах парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Своє рішення Вощевський пояснив переходом "Радикальної партії" в опозицію.

"Рішення фракції Радикальної партії" про вихід з коаліції сьогодні було прийнято одноголосно. "Радикальна партія" не може мати свого представника в уряді. Це означає для мене особисто - складання своїх повноважень як віце-прем'єр-міністра", - сказав Вощевський.

Разом з тим він додав, що складуть повноваження і три голови парламентських Комітетів, які очолюють представники РП.

Сьогодні стало відомо, що фракція "Радикальної партії Олега Ляшка" виходить з правлячої коаліції у Верховній Раді України.

Відзначимо, 2 грудня 2014 сформувалася у Верховній Раді коаліція в особі партій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч", "Радикальна партія Олега Ляшка" та "Батьківщини" сформувала проект нового складу уряду, де Вощевський обійняв посаду віце -прем'єра з питань інфраструктури. Верховна рада прийняла цей склад, на підтримку чого проголосувало 288 народних депутатів.

Варто відзначити, за часів уряду Азарова Валерію Вощевському дісталася посада керівника державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України" ("Укравтодор"), де він пропрацював лише два місяці - з березня по травень 2010 р. Однак саме з цим періодом його трудової діяльності був пов'язаний скандал, який виник при призначенні його віце-прем'єр-міністром.

2 грудня 2014, перед голосуванням у Верховній Раді за кандидатуру Вощевського на пост віце-прем'єра, в його особовій справі виявилося корупційне минуле. Зокрема з'ясувалося, що Вощевський фігурував у кримінальній справі, порушеній за спробу перевести в приватну власність ДП "Шляхове ремонтно-будівельне управління №100". Звичайно, майбутній віце-прем'єр відразу ж заявив, що ця інформація не відповідає дійсності. Олег Ляшко назвав цю інформацію провокацією, а спікер Верховної Ради Володимир Гройсман у свою чергу пообіцяв у всьому розібратися.

Незважаючи на запевнення у неправдивості цієї інформації, ГПУ підтвердила, що кримінальну справу щодо нового віце-прем'єр-міністра порушувалася, але оцінку підсумкам розслідування не надала.

При цьому варто відзначити, що антикорупційними заявами "грішив" і сам Валерій Вощевський. Зокрема, 12 грудня 2014 він пообіцяв ліквідувати корупційні схеми при поставках матеріальних ресурсів для "Укрзалізниці" і "Укравтодору". Втім, про реалізацію цієї ініціативи віце-прем'єр так і не відзвітував.