ua en ru

Віце-прем'єр РФ Рогозін зацікавився можливостями розширення коопераційних промислових зв'язків з Україною

Віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Рогозін зацікавився пропозиціями, наданими лідером громадського руху «Український вибір» Віктором Медведчуком з відновлення та поглиблення добросусідських відносин між промисловими підприємствами України та Росії. Про це повідомляє прес-служба «Українського вибору» за підсумками зустрічі голови урядової делегації РФ з лідером руху, що відбувся 2 грудня.

«Йдеться, зокрема, про перспективи завантаження російськими замовленнями виробничих потужностей українських підприємств високотехнологічних галузей. Рогозін і Медведчук визнали доцільним провести найближчим часом низку конференцій та круглих столів з питань розвитку співробітництва в ракетно-космічної галуз , авіа- і машинобудуванні, атомній енергетиці», - сказано в повідомленні.

Рогозін підтримав ідею створення «Центру сприяння євразійської економічної інтеграції», основним завданням якого могло б стати консультування та сприяння українським і російським діловим колам в розширенні проблем розвитку і поглиблення кооперації.

Нагадаємо, на круглих столах та міжнародних конференціях, які протягом півтора років проводилися з ініціативи «Українського вибору» у всіх регіонах країни, неодноразово піднімалися питання торговельно-економічного співробітництва та відновлення виробничих зв'язків між Україною і країнами Митного союзу. Матеріали цих конференцій Медведчук передав Рогозіну.

Так, в січні 2013 р. в Миколаєві на міжнародній конференції «Проблеми та перспективи відновлення і розвитку економічної інтеграції суднобудівних комплексів України і країн Митного союзу» представники українського і російського суднобудування обговорили ситуацію, що склалася в галузі. Українські корабели відзначили, що український уряд не вживає необхідних заходів для відновлення і розвитку суднобудування в Україні: відсутність замовлень, проблеми з поставками комплектуючих запчастин та вузлів, які виробляються в РФ, призвели до того, що галузь перебуває на межі виживання. Врятувати ситуацію, на думку керівників суднобудівних і судноремонтних заводів (в Україні їх десять), дозволить тільки тісна співпраця з підприємствами МС.