ua en ru

Винні в авіакатастрофі МН17 обов'язково будуть покарані, - Порошенко

Винні в авіакатастрофі МН17 обов'язково будуть покарані, - Порошенко Фото: Петро Порошенко виступив із заявою у 2-і роковини трагедії

Під егідою Офісу прокурора Нідерландів завершується кримінальне розслідування злочину

Президент Петро Порошенко наголошує, що винуватці трагедії з літаком Малайзійських авіаліній рейсу МН17, яка сталася рівно два роки тому, обов'язково будуть покарані. Про це він заявив у другі роковини трагедії, що сталася в небі над окупованою росіянами частиною Донбасу, повідомляє прес-служба глави держави.

"Україна пам’ятає кожного загиблого МН17. Тероризм неприпустимий у будь-якій формі, а винні у цій трагедії мають бути покарані!", - йдеться у заяві.

Порошенко наголосив, що для розслідування злочину, який забрав життя 298 людей, та покарання винних Україна спільно з Австралією, Бельгією, Малайзією та Нідерландами активно працює над створенням міжнародного механізму для притягнення до відповідальності всіх осіб, винних у збитті літака.


"Цивільний літак, малайзійський "Боїнг-777", був збитий російськими терористами з завезеної з РФ зброї російського виробництва. Сьогодні багато вже зроблено для того, щоб злочинці понесли заслужене покарання. Рада безпеки Нідерландів провела всеохоплююче технічне розслідування причин катастрофи. Під егідою Офісу прокурора Нідерландів наразі завершується кримінальне розслідування злочину", - зазначив президент.

Він підкреслив, що лише Росія перешкоджає розслідуванню трагедії.

"Росія, зловживаючи правом вето, заблокувала рішення Ради Безпеки ООН про утворення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття МН17, що є непрямим і логічним доказом її причетності до злочину. Незважаючи на це, ми спільно з партнерами робимо все необхідне для забезпечення притягнення до відповідальності всіх винних у цій трагедії", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, раніше міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat заявила, що Міністерство оборони РФ сфальсифікувало супутникові знімки, які надало в якості доказів у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року.