ua en ru

У Вінницькій області затримали шахраїв за пропозицію хабара слідчому

У Вінницькій області затримали шахраїв за пропозицію хабара слідчому Фото: хабар (twitter.com/nab_ukr)

Затриманий за підозрою в шахрайстві пропонував поліцейському 1,5 тисяч доларів за закриття справи

У Вінницькій області поліція затримала аферистів, які запропонували хабар у 1,5 тисячі доларів поліцейському за закриття кримінального провадження проти свого знайомого. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"За уникнення кримінальної відповідальності за вчинення шахрайських дій поліцейському пропонували гроші знайомі підозрюваного. Задум аферистів не спрацював - після передачі хабара, їх затримали співробітники внутрішньої безпеки Національної поліції України та обласної поліції у Вінницькій області", - повідомили в поліції.

Повідомляється, що вінницька поліція почала кримінальне провадження проти жителя Полтави за вчинення шахрайських дій. Посередники запропонували 25-річному слідчому поліції Хмільника 1,5 тисячі доларів хабара за закриття виробництва.

Старший лейтенант поліції повідомив про це керівництву. Слідчими Хмельницького відділу поліції за фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі було розпочато кримінальне провадження.

Затримали аферистів в службовому кабінеті слідчого під час передачі грошей. Предмет хабара вилучено як речовий доказ.

Підозрюваний і його знайомі затримані, тривають заходи по оголошенню їм підозри. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

altaltalt

Фото: затримання (НПУ)

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала в Житомирі депутата районної ради на спробі підкупу поліцейського для прикриття нелегального видобутку бурштину.