ua en ru

У Вінницькій області розбився винищувач Су-27

У Вінницькій області розбився винищувач Су-27 Фото: Су-27УБ (pixabay.com)

Пілоти загинули, прокуратура почала розслідування причин падіння винищувача

У Вінницькій області у четвер, 16 жовтня, розбився винищувач Су-27УБ під час міжнародних військових навчань "Чисте небо - 2018". Про це повідомляє РБК-Україна.

За попередніми даними, падіння літака сталося близько 17:00 неподалік від міста Хмільник. Інформації щодо жертв серед цивільного населення і руйнувань не надходило.

У Міноборони повідомили про загибель пілотів

Як уточнили в Міністерстві оборони України, катастрофа сталася в районі с. Уланов між населеними пунктами Хмільник та Бердичів. Під час виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27УБ Повітряних Сил Збройних Сил України.

"З сумом повідомляємо, що за інформацією пошуково-рятувальної групи, були виявлені тіла двох пілотів. Обставини інциденту з'ясовуються", - уточнили в Міноборони.

Виявили уламки літака

Уламки винищувача Су-27УБ знайшли біля села Пагурці Хмільницького району Вінницької області. Бортовий номер військового літака - 70, серійний - 96310424040.

Генштаб заявив про загибель пілота ВПС США

Незабаром у Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили, що в результаті падіння винищувача Су-27 під час міжнародних навчань "Чисте небо - 2018" загинули двоє пілотів. Спочатку відзначалося, що один з них українець, інший - представник Національної гвардії США.

Через деякий час в Генштабі оновили повідомлення на сторінці в Facebook, де інформація про загибель пілота Військово-повітряних США була видалена.

Фото з місця аварії Су-27

Мешканці села Уланів Вінницької області, біля якого розбився військовий винищувач СУ-27УБ, зробили фотографії з місця катастрофи. Місцеві жителі змогли сфотографувати дим від пожежі, яка почалася після катастрофи винищувача, і слід, що залишився на землі від падіння літака.

Прокуратура почала розслідування

Військова прокуратура Центрального регіону України почала розслідування аварії винищувача Су-27, який виконував навчально-бойовий політ в рамках військових навчань "Чисте небо-2018". За попередніми даними, літак ВПС України піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові і для виконання навчально-бойового вильоту.

Нагадаємо, 8 жовтня в Україні почалися багатонаціональні авіаційні навчання "Чисте небо" з участю країн-членів НАТО. Навчання проходять в Хмельницькій області, а також на аеродромі Гавришівка у Вінницькій області. Крім України, участь в навчаннях беруть ще 9 країн: Бельгія, Великобританія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія і США.

Також РБК-Україна повідомляло, що літаки ВПС США F-15 і C-130 прилетіли в Україну для участі в міжнародних навчаннях. В ході міжнародних військових навчань "Чисте небо" ВПС США тренуються протидіяти російським і китайським винищувачам. Мова йде про український винищувачі Су-27, який також стоїть на озброєнні цих армій.