ua en ru

У Вінницькій області чоловік пограбував АЗС дорогою на відпочинок

У Вінницькій області чоловік пограбував АЗС дорогою на відпочинок Фото: підозрюваний затриманий (npu.gov.ua)

Нападник викрав близько 1000 гривень

У місті Гайсині Вінницької області чоловік здійснив розбійний напад на автозаправну станцію. Про це повідомив відділ комунікації поліції Вінницької області.

"Невідомий чоловік увірвався у приміщення, де перебував працівник АЗС, та, погрожуючи йому предметом, схожим на пістолет, вдарив по потилиці, забрав його мобільний телефон, близько 1000 гривень виручки та втік", - говориться в повідомленні.

За словами керівника поліції Вінниччини Юрія Педоса, оперативники припустили, що зловмисник міг пересуватись на автомобілі Daewoo Nexia, який за декілька хвилин до нападу заїжджав на заправку. Відпрацювавши записи камер відеоспостереження, правоохоронці встановили напрямок руху автівки та її прикмети.

"Поліцейські перекрили всі можливі шляхи відступу злочинця та підняли по тривозі особовий склад підрозділу. Протягом години нападник був затриманий на об’їзній дорозі Гайсина. 30-річний чоловік родом з Житомирської області та раніше не притягувався до кримінальної відповідальності", - зазначили в поліції.

Правоохоронці з'ясували, що чоловік разом з трьома товаришами на автомобілі їхав відпочивати.

"Дорогою чоловіки вживали спиртне та близько 5 ранку зупинились заправитись. Від’їхавши від заправки, він попросив водія зупинитись та пішов "повертати гроші". У всьому, що сталось, затриманий винить алкоголь", - повідомляє прес-служба поліції.

Поліцейські вилучили у підозрюваного предмет, схожий на пістолет, та телефон потерпілого. Зараз вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За фактом вчинення розбійного нападу відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України. За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Києві поліцію повідомили про мінування двох судів.