ua en ru

VimpelCom Ltd. оголосила про успішне завершення оферти акціонерам "Вимпелкома".

Компанія VimpelCom Ltd. оголосила про успішне завершення оферти акціонерам ВАТ "ВимпелКом". Як повідомляється в прес-релізі VimpelCom, майже 98% акціонерів погодилися на злиття "ВимпелКома" з українським "Київстаром", передає РБК.

VimpelCom виставляла оферти на акції і американські депозитарні акції (ADS) "ВимпелКома" в Росії і США. Пропозиція про обмін ADS "Вимпелкома" на папери нової компанії VimpelCom Ltd. у США закінчилося 15 квітня ц.р., а термін російської оферти завершився в 23:59 мск (22:59 за Києвом) 20 квітня.
За підсумками пропозицій акціонерам "Вимпелкома" в США і Росії були пред'явлені до обміну в цілому 56 млн 477 тис. 397 звичайних і привілейованих акцій оператора, зокрема акції, представлені ADS, і папери, що належать основним акціонерам ВАТ "ВимпелКом", - норвезькій Telenor і російською Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-групп"). Таким чином, 97,87% від загальної кількості голосуючих акцій ВАТ "ВимпелКом" пред'явлені до викупу, тоді як встановлений поріг згоди на об'єднання "ВимпелКома" і "Київстару" складав 95%.
Всі умови для успішного завершення пропозиції про обмін тепер виконані, відзначає VimpelCom. Отримані необхідні дозволи від регулюючих органів в Росії і на Україні, судові розгляди у справі Farimex" і виконавче виробництво по позову відносно Telenor припинені без додаткових витрат і збитку для норвезької компанії.
Також сьогодні рада директорів компанії VimpelCom Ltd. призначив Йо Лундера головою ради директорів, Джеффрі Макгі затверджений на посаді головного юрисконсульта, Олексій Субботін затверджений на посаді директора по зв'язках з інвесторами, йдеться в повідомленні VimpelCom.