ua en ru

VimpelСom вважає справедливою оцінку Djezzy на рівні 7,8 млрд дол

VimpelСom Ltd. вважає справедливою оцінку алжирського оператора зв'язку Orascom Telecom Algeria (Djezzy) на рівні 7,8 млрд дол. Про це повідомив сьогодні в Алжирі голова VimpelСom Олександр Ізосимов. "Якщо алжирська сторона виявить бажання купити за справедливою ціною, то ми готові продати", - сказав він.

Раніше А.Ізосимов заявляв, що VimpelСom вважає за краще зберегти у складі об'єднаної групи VimpelСom - Weather Investments алжирський актив, але готовий розглянути можливість його продажу, якщо на цьому наполягатиме уряд Алжиру. Голова Vimpelcom сподівається, що проблема Djezzy обговорюватиметься сьогодні під час російсько-алжирських переговорів на вищому рівні.

Сьогодні з одноденним офіційним візитом до Алжиру прибув президент РФ Дмитро Медведєв. У складі російської делегації - виконавчий директор VimpeСom Ltd. А.Ізосимов і співвласник "Альфа-групп" Михайло Фрідман, чий консорціум через Altimo контролює 40% VimpelСom.

4 жовтня 2010 р. VimpelСom Ltd. і холдинг Weather Investments єгипетського мільярдера Нагіба Савіріса підписали угоду про об'єднання двох груп, підсумком якого стане створення п'ятого найбільшого оператора мобільного зв'язку за абонентами в світі. Після закриття операції VimpelСom володітиме через Weather 51,7% мобільного оператора Orascom Telecom Holding (працює в Африці, Азії і Канаді) і 100% Wind Telecomunicazioni (Італія, Греція). За умовами операції акціонери Weather передадуть Vimpelcom свої акції Weather в обмін на пакет, що складається з 325 млн 639 тис. 827 нових випущених звичайних акцій VimpelСom, грошові кошти у розмірі 1,8 млрд дол. і деякі активи, які будуть виділені з Orascom Telecom і Wind Italy після закриття операції. Загальна вартість операції оцінена в 6,6 млрд дол. Її успішне завершення залежить від цілої низки умов, включаючи різноманітні урядові дозволи і схвалення акціонерів.

Алжирська "донька" Orascom (Djezzy) є основним джерелом доходів групи Orascom Telecom Holding (генерує понад 40% виручки групи компаній Orascom Telecom) і входить в операцію між Weather і VimpelСom. Проте поки не ясно, чи увійде вона до складу VimpelСom за підсумками операції, оскільки раніше уряд Алжиру мав намір націоналізувати Djezzy. Алжир володіє правом переважної відмови від продажу Djezzy іншим інвесторам. У 2010 р. держава скористалася цим правом і блокувала операцію з продажу Djezzy південноафриканською MTN. Напередодні алжирські власті заявили, що не відмовляються від планів викупу Djezzy.