ua en ru

У Вільнюсі почав роботу перший польсько-литовський економічний форум

У Вільнюсі почав роботу перший польсько-литовський економічний форум Фото: Вільнюс (pixabay.com-3dman)

Захід розпочався, врученням нагороди посмертно президенту Леха Качинського

Сьогодні, 25 квітня, у Вільнюсі стартував перший польсько-литовський економічний форум під назвою "Стратегічне партнерство". Про це повідомляє Польське радіо.

Зокрема, повідомляється, що захід відкрився виставкою "Лех Качинський і Литва очима президента Валдаса Адамкуса". Крім того, були вручені нагороди Форуму Гедройца. Однією з них посмертно нагороджений президент Польщі Лех Качиньський.

Також повідомляється, що економічний форум проходить під патронатом прем'єр-міністрів Саулюса Сквернялиса і Матеуша Моравецького.

Нагороду в категорії "Інвестиція століття" отримала компанія Orlen Lietuva, якій належить нафтопереробний завод в литовських Можейках. Вручено також нагорода історику Генріку Самсоновичу в категорії "Культура і наука століття" за "розвиток польсько-литовських відносин".

Всього участь у конференції візьмуть близько 300 людей з Польщі та Литви. У її відкритті взяли участь голова уряду Литви Саулюс Сквернялис, екс-президент Литви Валдас Адамкус, глава Канцелярії прем'єра Польщі Міхал Дворчик і найстаріший маршал Сейму Корнель Моравецький.

Під час дводенної конференції "Стратегічне партнерство", який проходить у Палаці великих князів литовських у Вільнюсі, будуть порушені теми, пов'язані з енергетикою і кібербезпеки в контексті фінансів та захисту персональних даних. Як зазначають організатори, рік святкування 100-річчя незалежності Польщі та Литви - це чудова можливість поділитися новими можливостями в економічних питаннях.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Вільнюсі керівники парламентів Польщі, Литви і Латвії підписали лист щодо загроз, які несе газопровід "Північний потік - 2".