ua en ru

Вілкул доручив Накцкомпослуг знизити за місяць на 22-25% тарифи для бюджетників

Віце-прем'єр міністр доручив Накцкомпослуг знизити за місяць на 22-25% тарифи на теплову енергію для бюджетників.

Віце-прем'єр міністр України Олександр Вілкул доручив Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг) завершити перегляд тарифів на теплову енергію для споживачів бюджетної сфери в бік зниження на 22-25% протягом місяця. Таке доручення він дав сьогодні під час селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдяки зменшенню ціни на російський газ, актуальним використанням є зниження тарифів на 22-25% на теплову енергію для споживачів бюджетної сфери - дитячих садків, шкіл, лікарень та інших. Тому ставлю завдання Нацкомпослуг протягом місяця завершити перегляд тарифів по всій Україні. Поки тарифи вже переглянуті для 70% підприємств теплокоммэнерго", - сказав Вілкул.

Він зазначив, що згідно з розрахунками Нацкомпослуг, в середньому тарифи для організацій бюджетної сфери знизилися на 22-25%, з 728 грн за Гкал до 599 грн за Гкал, а для бізнесу на 12%.

Крім того, він зазначив, що до 25 січня повинні бути скориговані тарифи на теплову енергію, централізоване опалення та постачання гарячої води для підприємств, яким встановлює ці тарифи місцева влада.