ua en ru

Вілкул: Патріотизм полягає не у використанні української мови

Українське населення, яке говорить російською мовою, є не менш патріотичним, ніж україномовні громадяни. Про це в ефірі програми «Шустер Live» заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул у відповідь на репліку голови партії «Свобода» Олега Тягнибока.

Зокрема, Тягнибок заявив, що в Україні потрібно говорити виключно українською мовою, а не російською.

«Ми можемо по-різному думати, ми можемо жити за сотні кілометрів один від одного, ми можемо мати різні політичні погляди, але всі ми українці. І ми можемо навіть говорити іноді різних мовах. І я вам скажу, що російськомовний українських патріотизм нічим не слабший і не гірше, ніж україномовний патріотизм. Mи з вами є одна нація», - заявив у відповідь на це віце-прем'єр.

Коментуючи вигук Олега Тягнибока, ведучий програми Савік Шустер зазначив, що така позиція розколює країну.

Олександр Вілкул також запропонував Олегу Тягнибоку не плутати патріотизм з націоналізмом. Після цього, не втягуючись у емоційну дискусію, яка мала провокативний характер, віце прем'єр продовжив виступ російською мовою.

Він звернув особливу увагу на необхідність вирішення важливих для країни економічних питань, а не політичних дискусій, що носять спекулятивний характер. «Давайте все-таки говорити на ту тему, яка цікава людям і те про що говорили люди! Для того, щоб були місця в дитячих садках, для того, щоб покращилася медицина... І для того, щоб у нас були краще дороги і робочі місця. Я буду говорити про ключових питаннях, які розглядаються в програмі економічних дій уряду - це чіткий вивірений набір кроків, які необхідно зробити», - зазначив Олександр Вілкул.

Віце-прем'єра під час виступу підтримувало більше 50% аудиторії в студії.

Читайте також: Новий "Лайв" Савіка Шустера: на "Інтері" відбулася прем'єра ток-шоу Shuster Live (фото, відео)