ua en ru

Віктор Янукович приймає привітання від світових лідерів із днем ​​народження

Президенту України Віктору Януковичу сьогодні, 9 липня, виповнюється 63 роки. Глава держави проведе це свято у Криму, куди на чартерному рейсі для привітань прилетять представники Партії регіонів.

Президент України Віктор Янукович (на фото), якому сьогодні виповнюється 63 роки, приймає протягом дня привітання від світових лідерів.

Свої поздоровлення українському лідерові передав Президент Російської Федерації Володимир Путін під час телефонної розмови. Про це повідомляє прес-служба Президента України. Крім того, глави України та Росії обговорили актуальні питання двосторонніх відносин.

Привітання Януковичу направив також і Президент Європейського парламенту Мартін Шульц у ході телефонної розмови. "Сторони обговорили питання європейської інтеграції України, зокрема, в контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді 2013 р.", - йдеться в повідомленні.

Свої вітання українському лідеру висловили Президент Польщі Броніслав Коморовський, Президент Литви Даля Грібаускайте, а також Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов.

Як повідомлялося, Президенту України Віктору Януковичу сьогодні, 9 липня, виповнюється 63 роки.

Соратники глави держави, члени парламентської фракції Партії регіонів привітають Януковича у Криму, куди він відбув напередодні. Як заявив народний депутат від ПР Михайло Чечетов, "регіонали" побажають Президенту залишатися на чолі держави до 2020 р.

Представники ПР прилетять до Криму чартерним рейсом і збираються подарувати Президенту книгу і квіти, уточнив нардеп.

"Ми прийняли рішення колегіальне - подарувати книгу історичну, швидше за все, вона буде пов'язана з історією православ'я Русі, оскільки цього року велике свято, і букет квітів", - сказав Чечетов.

"Ми зробимо або добірку книг, або купимо одну хорошу книгу, яку піднесемо Президенту. Інше щось ми дарувати не будемо", - заявляв раніше лідер фракції ПР Олександр Єфремов.

Додамо, що народні депутати від опозиційних партій не будуть вітати Віктора Януковича з днем ​​народження. Про це радіо "Свобода" заявив депутат із фракції "Батьківщина" Володимир Ар'єв.

Януковича з днем народженням привітали члени уряду, представники центральних органів влади, народні депутати, керівництво Адміністрації Президента, глави церков та голови обласних державних адміністрацій. Серед подарунків, які дарували главі держави, переважно книги, квіти та картини.

Як повідомлялося, з 6 липня Янукович перебуває в Автономній Республіці Крим у робочій відпустці, під час якої у графіку глави держави заплановано низку зустрічей і переговорів. Планується, що під час відпустки глава держави візьме участь у заходах, присвячених святкуванню 1025-річчя хрещення Київської Русі.

День хрещення Русі відзначається 28 липня. У православному церковному календарі (за старим стилем - 15 липня) це день пам'яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015 рр.). Цьогоріч заходи з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі плануються "на вищому рівні". Раніше Янукович заявив, що ця дата повинна бути відзначена в кожному населеному пункті України.

Зазначимо, що свій минулий день народження Президент також святкував у Криму.

Віктор Янукович народився 9 липня 1950 р. у Єнакієвому Донецької області в родині робітника.