ua en ru

Віктор Янукович 17 серпня відкриє Національний Сорочинський ярмарок

Президент України Віктор Янукович офіційно відкриє 17 серпня Національний Сорочинський ярмарок. Про це сказано в офіційній програмі ярмарку, яку оголосила прес-служба ТОВ "Сорочинський ярмарок".
Відповідно до програми, сам ярмарок запрацює з 16 серпня. З того ж дня на території ярмарку почнуться культурно-масові заходи. У той же день на головній сцені відбудеться конкурс "Україна талановита", а в етнографічній садибі Хіврі покажуть фільм "За двома зайцями" і мюзикл "Сорочинський ярмарок".
Конкурсно-розважальна програма "Сорочинські забави" пройде на новій сцені. Там же відбудеться конкурс караоке та конкурс "Пивний армреслінг".
17 серпня в Сорочинцях почне свою роботу фестиваль народної творчості за участю канадського "українського" хору, азербайджанських та канадських танцюристів, башкирського вокального ансамблю.
Практично кожен день на ярмарку будуть проходити майстер-класи з приготування українського - козацького кулешу, розпису по склу, по виготовленню іграшок, з лозоплетіння.
17 серпня перед відвідувачами і торговцями ярмарки виступить співачка Еріка.
18 серпня відбудеться обрядове дійство "Ярмаркові вечорниці", а 19 серпня - "Свято Спаса на Національному Сорочинському ярмарку" - освячення меду, яблук, короваїв з частуванням.
У рамках ярмарку заплановано проведення фотоконкурсу "Україна в об'єктиві" та конкурсу аматорського короткометражного кіно "Золотий млин - кіно" - "Україна очима незалежності".
18 серпня в Сорочинцях виступлять групи "НеДіля", "Астарта", 19 серпня - "ТНМК" та 20 серпня - "Лама".
Під час проведення ярмарку заплановано "Свято полтавської галушки", "Свято сала".
Нагадаємо, цього року Сорочинський ярмарок відбудеться з 16 по 21 серпня.