ua en ru

"Відродження" зареєструвала в Раді постанову про створення Мінпромполітики та інвестицій

"Відродження" зареєструвала в Раді постанову про створення Мінпромполітики та інвестицій Фото: Віктор Бондар (vidrodzhennya.org.ua)

Відповідний проект постанови опубліковано на сайті Ради

Зареєстрований партією "Відродження" проект постанови про створення Міністерства промислової політики та інвестицій опублікований на сайті Верховної Ради під №8220. Його авторами є народні депутати групи "Партія "Відродження" Віктор Бондар і Віктор Остапчук, передає прес-служба політсили.

Проектом постанови пропонується рекомендувати Кабінету міністрів створити Міністерство промислової політики та інвестицій України.

Крім того, визначено сфери відповідальності міністерства та його повноваження. До них, зокрема, пропонується віднести формування та реалізацію державної промислової політики і політики щодо інвестиційної діяльності в галузях промисловості, здійснення технічного регулювання, стандартизації та сертифікації продукції всіх галузей промисловості, а також інші функції.

Як пояснив співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віктор Бондар, головним завданням Міністерства промполітики та інвестицій повинно бути сприяння відродженню вітчизняної промисловості і підтримка українських експортерів.

"Ми пропонуємо відродити цей орган виконавчої влади і врешті-решт призначити міністра, відповідального за те, що відбувається в українській промисловості. Міністра, який буде здатний вирішувати проблеми вітчизняних виробників, а також професійно організувати роботу і створити стимули для розвитку українського виробництва та експорту. Який зможе координувати дії в різних галузях промисловості і працювати над залученням інвестицій. Я хочу нагадати, шановні колеги, що у Верховній Раді існує Комітет з питань промислової політики і підприємництва. А ось профільного міністерства в уряді немає. Виходить, уряду промисловість не потрібна? Представники промисловості під час наших численних зустрічей вказують на ту проблему, що в уряді не з ким працювати. Тому створення Міністерства промислової політики та інвестицій буде сприяти не тільки збереженню, але й розвитку української промисловості, її модернізації", – підкреслив Віктор Бондар.

Як повідомлялося, депутати з групи "Партія "Відродження" внесли у парламент законопроект про підтримку вітчизняної промисловості, який отримав позитивні оцінки бізнесу. Проект закону №8145 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку вітчизняної промисловості" зареєстрований у Верховній Раді 16 березня.