ua en ru

"Відродження" передало Кулебі підписи українців на підтримку законопроекту щодо соцзахисту сімей з дітьми

"Відродження" передало Кулебі підписи українців на підтримку законопроекту щодо соцзахисту сімей з дітьми Фото: vidrodzhennya.org.ua

Кулебі передали 52 тисячі підписів українців на підтримку законопроекту №6063-д

Перший заступник голови партії "Відродження" Володимир Пилипенко і народний депутат групи "Партія "Відродження" Андрій Шипко 24 січня передали уповноваженому президента з прав дитини Миколі Кулебі 52 тисячі підписів українців на підтримку законопроекту №6063-д щодо посилення соціального захисту сімей з дітьми. Про це повідомляє прес-служба політичної сили на офіційному сайті.

Політики звернулися до Кулебі з проханням донести важливість цього законопроекту до глави держави, щоб президент визначив його як невідкладний для голосування у Верховній Раді.

У свою чергу Кулеба під час зустрічі підкреслив, що, на його думку, законопроект №6063-д допоможе створити кращі соціальні умови для дітей в Україні а, отже, буде сприяти посиленню захисту прав дитини.

"Я був категорично проти урізання соціальних гарантій для дітей, проведених в рамках економії бюджету. І я неодноразово звертався з цього приводу до прем'єр-міністра. У минулому році президент підписав зміни в закон "Про національну безпеку", і туди ми також внесли питання безпеки дітей. Ваш законопроект теж стосується проблем дитячої безпеки і пропонує їх рішення. Чи може бути ефективна освіта, якщо дитина приходить в школу голодна? Чи може дитина в таких чи інших подібних умовах нормально розвиватися, бути мотивованою, рости особистістю? Звичайно, ні. Тому в цьому питанні я прихильник комплексного підходу і вважаю, що сьогодні необхідна спеціальна державна програма для захисту дитинства. Це, власне, і ініціює ваш проект закону. Думаю, він здатний об'єднати сесійну залу навколо цієї ідеї", – сказав під час зустрічі уповноважений президента з прав дитини.

Шипко подякував за підтримку законодавчої ініціативи партії "Відродження", а також додав, що депутатська група продовжить боротьбу за включення законопроекту до порядку денного парламенту.

"Ми сьогодні принесли 52 тисячі живих підписів громадян – за їх адресами, телефонами. Ці люди з усіх областей України висловились на підтримку законопроекту №6063-д. Вони щиро відгукнулися на цей посил. Адже зараз будь-яка мама вам скаже, що підтримки держави не вистачить навіть на придбання однієї упаковки памперсів. У держави повинен бути системний підхід до захисту дитинства, на поліпшення соціального забезпечення дітей. Дитина і сім'я повинні бути в центрі уваги держави, тільки тоді це держава має право на майбутнє. У найближчий сесійний тиждень ми кардинально поставимо питання про винесення цього законопроекту на голосування в парламенті", – підкреслив Шипко.

Як додав Пилипенко, законопроект №6063-д відновлює державну політику з питань захисту дитинства, яку Кабінет міністрів скасував більше 3 років тому.

"Цей законопроект повертає право дитини на безкоштовне харчування в школах, принаймні в початкових класах, повертає безкоштовний проїзд для дітей в громадському транспорті. Ми хочемо ввести спеціальні стипендії для дітей-інвалідів, для дітей з багатодітних сімей, дітей учасників АТО. І мені дуже приємно, що уповноважений президента з прав дитини повністю на нашому боці. Він повторно звернувся до голови Верховної Ради з проханням включити цей законопроект до порядку денного. Держава повинна інвестувати в майбутнє – за своїх дітей", – зазначив Пилипенко.

Як повідомлялося раніше, законопроект №6063-д передбачає підвищення майже вдвічі виплат при народженні дитини – до 72-86 тис. гривень. А також збільшення розміру допомоги одиноким матерям, повернення безкоштовного харчування в школи і дитсадки, відновлення інших соціальних гарантій, скасованих Кабінетом міністрів 2014 року в рамках економії бюджету. Співавторами законопроекту є 32 народних депутата з усіх парламентських фракцій і груп.