ua en ru

ВГС залишив у власності держави 30 га земель лісового фонду в Київській обл

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу прокуратури Київської області за позовом ТОВ "Р.Г.М." до Головурівскому сільській раді ДП "Бориспільське лісове господарство", ДП "Центр державного земельного кадастру" про визнання недійсним державного акта на право постійного користування землею. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської обл.

Суд касаційної інстанції скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій і відмовив у задоволенні позову "Р.Г.М.". Суспільство в позовних вимогах вимагало визнати недійсним державний акт на право постійного користування землею ДП "Бориспільське лісове господарство" і, як результат, хотіло отримати ці землі в оренду з правом викупу.

Читайте також: Суд повернув у комунальну власність земельну ділянку у буферній зоні "Софії Київської" вартістю 17,5 млн грн

Не погоджуючись з прийнятими у справі судовими рішеннями, прокуратура звернулася до суду з касаційною скаргою. Підставою для подання касації стало порушення судами попередніх інстанцій норм матеріального та процесуального права.

Таким чином, підприємство намагалося в судовому порядку безпідставно придбати у власність 30 га лісових земель.

Завдяки втручанню органів прокуратури області упереджено незаконне вибуття земельних ділянок лісового фонду площею понад 30 га. Ділянка повернута державі.