ua en ru

Входження до ЄС та НАТО має бути рішенням народу, а не окремого політика, - Тимошенко

Питання щодо вступу України до Європейського Союзу та НАТО має вирішувати народ шляхом проведення загальноукраїнського референдуму. Це не може бути рішенням окремого політика. Про це заявила лідер партії "Батьківщина", кандидат у Президенти України Юлія Тимошенко.

"У той час, коли Росія вже захопила Крим, коли російські найманці вбивають українців, коли кожна українська родина живе в тяжкому передчутті війни, коли наша армія не настільки сильна, щоб захистити наші кордони - нам треба знаходити складні, але ефективні рішення, щоб повернути в Україну мир", - йдеться в заяві.

"Таким рішенням може бути приєднання України до ЄС та НАТО. Це цивілізаційний вибір для нашої держави. Його не може зробити одноосібно жоден політик, це виключне право народу України. Саме тому я запропонувала негайно провести референдум з цих питань", - зазначила имошенко.

"Петро ж Порошенко робить велику помилку, коли відмовляється від НАТО, навіть не спитавши український народ - як народ хоче захистити себе від агресора. Це нехтування принципами демократії. Я, навпаки, вважаю, що коли Кремль робить все, щоб дестабілізувати Україну, ми можемо підтримати цінності демократії саме на національному референдумі щодо приєднання до ЄС та НАТО", - переконана Юлія Тимошенко.

"Настав час робити вибір для відновлення в Україні миру та єдності", - йдеться в заяві.