ua en ru

Ветеринарною міліцією протягом тижня стягнуто штрафів на 23 203 грн, зокрема з посадових осіб - 13 719 грн

Співробітниками служби ветеринарної міліції за минулий тиждень відповідно до компетенції здійснено перевірки дотримання суб'єктами господарювання ветеринарно-санітарних правил торгівлі продукцією тваринного походження в магазинах, супермаркетах, складах, інших торговельних закладах, на ринках та прилеглих до них місцях, під час проведення передсвяткових ярмарків та базарів. Про це повідомляє прес-секретар Держкомветмедицини України.

Особливої уваги надавалося контролю за реалізацією продукції тваринного походження в регіонах, що межують з епізоотично неблагополучними територіями Російської Федерації.

Працівниками ветеринарної міліції перевірено 345 суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з обігом продукції тваринного походження, виявлено 257 правопорушень.

За результатами перевірок 241 особу притягнуто до адміністративної відповідальності (ст. 107 КУпАП), з них 63 посадових. У дохід держави стягнуто штрафів на суму 23 203 грн, зокрема з посадових осіб стягнуто 13 719 грн. Складено та проконтрольовано виконання 83 приписів про усунення виявлених недоліків. Призупинено діяльність 5 перевірених об'єктів.

За інформацією начальника Управління ветеринарної міліції МВС України Сергія Оксюти, за час перевірок вилучено з обігу 25 тонн продукції тваринного походження, якість якої не підтверджено відповідними документами. Припинено діяльність 47 місць стихійної торгівлі.

Так, працівниками відділу ветеринарної міліції УМВС у Луганській області під час перевірки оптово-продовольчої бази в м. Ровеньках, на вул. Кооперативній, 1, у ПП «Толстоухов» виявлено факт обігу м'яса свинини у кількості 871 кг на суму 29 685 грн (у тому числі 60 кг невідомого походження) та птахопродукції у кількості 4 435 кг на суму 57 865 грн без відповідних ветеринарних документів, що підтверджують їх якість та безпеку. Вищевказану продукцію загальною вагою 5 306 кг на загальну суму 87 550 грн вилучено з обігу до вирішення питання згідно чинного законодавства, приватного підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП.

Крім того, працівниками цього ж підрозділу під час обстеження оптово-продовольчої бази в м. Луганську, на вул. Лутугінській, 133, у ПП «Поповський Д.П.» виявлено факт обігу м'ясопродукції у кількості 2 456 кг на суму 66 315 грн та птахопродукції у кількості 3 162 кг на суму 53 560 грн без відповідних ветеринарних документів. Вищезазначену продукцію загальною вагою 5 618 кг на загальну суму 119 875 грн вилучено з обігу до вирішення питання згідно законодавства України, на Поповського Д.П. складено протокол за ст. 107 КУпАП.

При перевірці оптово-продовольчої бази, розташованої в м. Свердловську (Луганська область), яке безпосередньо межує з Російською Федерацією, у ПП «Бараниченко» встановлено факт обігу продукції зі свинини (печінка свиняча) вагою 1 770 кг на суму 12 300 грн без будь-яких супровідних ветеринарних документів. Вищевказану продукцію вилучено з обігу до вирішення питання згідно чинного законодавства, приватного підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП.

Працівниками цього ж підрозділу спільно зі співробітниками УМВС України в Луганській області призупинено діяльність осередків стихійної торгівлі в Краснодонському та Свердловському районах, що безпосередньо межують з епізоотично неблагополучними територіями Російської Федерації.