ua en ru

Повернути, як було: Марченко обґрунтував скасування безмитнго ввезення авто

Повернути, як було: Марченко обґрунтував скасування безмитнго ввезення авто Фото: міністр фінансів України Сергій Марченко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кабінет міністрів проситиме депутатів Верховної ради скасувати безмитне ввезення в Україну автомобілів громадянами. Видатки бюджету значно перевищують надходження.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра фінансів Сергія Марченка на засіданні Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, яке транслювалося на Youtube.

"За травень у нас було зібрано 101,3 млрд гривень за загальним фондом", - сказав він, відзначивши, що Податкова служба зібрала 73 млрд гривень, а Митна служба - 9,5 млрд гривень.

Водночас видатки становлять 251 млрд гривень. "Тобто ви можете співставити реальну потребу видатків і реальні надходження", - сказав він.

Марченко нагадав про урядовий проект, яким передбачається відновлення мит та ПДВ, у тому числі для авто громадян. "Це ми вважаємо нагальним та необхідним кроком", - сказав він та заявив, що уряд просить Раду відновити податки на митниці, "як це було до початку війни".

За його словами, це дасть можливість збирати додаткові кошти та зменшить запозичення.