ua en ru

Верховний суд закрив "газову справу" проти Тимошенко

Верховний суд України (ВСУ) закрив у зв'язку з відсутністю складу злочину так звану "газову справу" проти кандидата у Президенти України, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Верховний суд України (ВСУ) закрив у зв'язку з відсутністю складу злочину так звану "газову справу" проти кандидата у Президенти України, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховний суд України, під час спільного засідання всіх палат Верховного суду, у якому брали участь 42 із 48 суддів Верховного суду, поставив жирну крапку у фальсифікованій "газовій справі Юлії Тимошенко". Найвища українська судова інституція на спільному засіданні всіх палат встановила, що в діях Юлії Тимошенко немає навіть події злочину", - заявив Власенко.

За його словами, це означає повну не тільки політичну реабілітацію, але й "повну, тотальну юридичну реабілітацію" Тимошенко.

Зазначимо, 28 лютого 2014 р. Київський районний суд Харкова також закрив кримінальну справу проти Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) у зв'язку з відсутністю складу злочину.

22 лютого 2014 р. Тимошенко випустили із в'язниці, після того як Верховна Рада проголосувала за її звільнення.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 п. Печерський райсуд м. Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за звинуваченням у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 р.