ua en ru

Рада проголосувала за звільнення Юлії Тимошенко

Народні депутати України ухвалила проект постанови № 4166 "Про виконання міжнародних зобов'язань України щодо звільнення Юлії Тимошенко".

Народні депутати України ухвалила проект постанови № 4166 "Про виконання міжнародних зобов'язань України щодо звільнення Юлії Тимошенко" (на фото). За відповідне рішення проголосували 322 народних депутати.

Дана постанова вводить в дію закон №2023 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо імплементації національного законодавства до положень статті 19 Конвенції ООН проти корупції", який Рада прийняла 21 лютого 2014 р.

Зокрема, цей закон передбачає декриміналізацію низки статей КК і КПК, в тому числі і ту статтю, за якою судили екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Депутати ухвалили дану постанову, оскільки вищезгаданий закон не підписав Президент України Віктор Янукович.

Станом на 14:45 екс -прем'єр Юлія Тимошенко ще не вийшла з лікарні і колонії. Про це повідомила її прес-секретар Марина Сорока, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Як раніше заявляв адвокат засудженої екс-прем'єрки Сергій Власенко, Тимошенко мають звільнити найближчим часом.

Рада проголосувала за звільнення Юлії Тимошенко

Нагадаємо, вчора, 21 лютого, Президент України Віктор Янукович і лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок підписали угоду з урегулювання кризи в Україні. Сторони, зокрема, домовилися провести президентські вибори у 2014 р.

Зазначимо, Тимошенко відбуває в колонії Харківської області семирічний термін за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 р. Печерський районний суд Києва виніс вирок екс-прем'єру 11 жовтня 2011 р.