ua en ru

Верховний суд Бразилії відсторонив від посади ініціатора імпічменту президента

Верховний суд Бразилії відсторонив від посади ініціатора імпічменту президента Фото: у Бразилії відсторонили від посади спікера парламенту

Спікер нижньої палати парламенту Едуард Кунья звинувачується в отриманні хабара в розмірі 5 млн доларів

Верховний суд Бразилії підтвердив рішення законодавчого органу країни про відсторонення спікера нижньої палати парламенту Едуарда Куньї від посади. Про це повідомляє Reuters.

Рішення суду було прийняте у відповідь на запит генеральної прокуратури країни, яка стверджувала, що Кунья може скористатися депутатським мандатом і посадою, щоб перешкоджати проведенню стосовно нього антикорупційного розслідування.


Спікера нижньої палати конгресу країни підозрюють в отриманні хабара в розмірі 5 млн доларів в період з червня 2006 року по жовтень 2012 року по контрактах для двох бурових суден, орендованих державною нафтовою компанією Petrobras. У березні йому були офіційно пред'явлені звинувачення в корупції.

Сам Кунья наполягає на своїй невинності і стверджує, що став жертвою переслідування за політичними мотивами.

Кунья вважає своє відсторонення від посади результатом помсти прихильників президента країни Ділми Руссефф, оскільки він є одним з ініціаторів процесу імпічменту президента Бразилії Ділми Руссефф і її затятим політичним противником.

Глава держави привітала вердикт Верховного суду, заявивши, що "хай це краще відбудеться пізно, ніж ніколи".

Нагадаємо, доповідач спеціальної комісії бразильського сенату з імпічменту Антоніу Анастасія порекомендував притягти до суду президента країни Ділму Руссефф за порушення бюджетного законодавства.