ua en ru

Угорщина оскаржить рішення Європарламенту щодо санкцій

Угорщина оскаржить рішення Європарламенту щодо санкцій Фото: Європарламент (flickr.com/simona_Blue)

Будапешт стверджує, що резолюція по Угорщині не отримала достатньої підтримки, оскільки були враховані тільки голоси, подані за чи проти

Угорщина вважає голосування в Європейському парламенті про введення санкцій проти Будапешта "недійсним" і обіцяє оскаржити рішення, яке може призвести до позбавлення країни голосу в Раді ЄС. Про це заявив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш, повідомляє AFP.

Будапешт стверджує, що резолюцію по Угорщині не отримала достатньої підтримки, оскільки були враховані тільки голоси, подані за чи проти.

"Утрималися голоси повинні були рахуватися при голосуванні, але цього не було, а це значить, що для звіту не вдалося отримати дві третини голосів, необхідних для затвердження", - сказав Гуйяш журналістам у Будапешті після засідання уряду.

"Отже, уряд буде приймати необхідні заходи... і в понеділок ухвалить рішення про конкретних юридичних кроки", - сказав Гуйяш.

Він додав, що "найбільш ймовірним" варіантом є оскарження результатів у Суді ЄС.

Нагадаємо, Польща не підтримує санкції ЄС проти Угорщини.

Додамо, в Угорщині назвали помстою рішення Європарламенту щодо санкцій.

Раніше доповідач Європарламенту закликала ввести санкції ЄС проти Угорщини.

Додамо, наприкінці липня Комітет Європейського парламенту проголосував за відкриття санкційної процедури проти Угорщини через порушення урядом прем'єр-міністра Віктора Орбана фундаментальних цінностей ЄС.