ua en ru

Угорщина сприятиме максимальному відкриттю кордонів ЄС з Україною, - П.Шмітт

Угорщина сприятиме максимальному відкриттю кордонів ЄС з Україною. Про це сьогодні у Києві заявив Президент Угорщини Пал Шмітт у ході зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, передає кореспондент РБК-Україна.
Говорячи про перспективи України у європейській інтеграції П.Шмітт наголосив: "Звичайно, країни ЄС мають спільну загальноєвропейську політику, ... але на своєму рівні Угорщина через двосторонні відносини дуже багато може допомогти у питання інтеграції України до ЄС. Я гарантую, що Угорщина виступатиме за максимальне відкриття кордонів ЄС у напрямку до України, щоб відбувався рух капіталу".
У свою чергу В.Янукович заявив, що Україна розраховує, що під час головування Угорщини в ЄС у першій половині 2011 р. Угорщина стане партнером України щодо виконання плану дій по отримання Україною безвізового режиму.
"Сподіваюся, що цю роботу ми спільно проведемо на високому рівні... і отримаємо хороший результат", - висловив свої сподівання В.Янукович і додав, що угоди з ЄС про вільну торгівлю і угоди про асоціативне членство в ЄС будуть укладені у 2011 р. "Що стосується угод про вільну торгівлю і угоди про асоціацію, ми розраховуємо на те, що в першому півріччі ми зробимо багато роботи, щоб у 2011 р. ці угоди вже були підписані", - наголосив В.Янукович.