ua en ru

Угорщина буде блокувати зусилля ООН і Євросоюзу з розширення міграції, - Орбан

Угорщина буде блокувати зусилля ООН і Євросоюзу з розширення міграції, - Орбан Фото: Віктор Орбан (miniszterelnok.hu)

Орбан назвав християнство "останньою надією Європи"

Угорщина буде блокувати зусилля Організації Об'єднаних Націй і Євросоюзу з розширення міграції по усьому світі. Про це в ході щорічного звернення до нації заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, передає Daily Mail.

Зокрема, Орбан звинуватив політиків у Брюсселі, Берліні і Парижі у тому, що вони підтримкою міграції сприяють "занепаду християнської культури та просуванню ісламу". Він також назвав християнство "останньою надією Європи" і підкреслив, що його уряд буде виступати проти зусиль Організації Об'єднаних Націй і Європейського союзу з розширення міграції по всьому світу.

"Християнство - остання надія Європи. Наші найгірші кошмари можуть збутися. Захід впаде, так як не бачить, що Європа переповнюється (мігрантами з ісламських країн, - ред.)", - заявив він.

Зазначимо, заяви Орбана прозвучали на тлі підготовки його правої популістської партії "Фідес" до парламентських виборів, які пройдуть 8 квітня. Він також виступив проти зусиль американського фінансиста угорського походження Джорджа Сороса по зміцненню ліберальності та відкритості кордонів в Європі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина може вийти з переговорів ООН з міграції.

"ООН хоче створити угоду, стимулювати міграцію, а у нас протилежна точка зору, і якщо в першому проекті в лютому мова про це ... то виникає питання - чому ми маємо брати участь у цій дискусії?" - заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто.