ua en ru

В Угорщині під посольством України проходить мітинг за відділення Закарпаття

В Угорщині під посольством України проходить мітинг за відділення Закарпаття Фото: Угорщина (pixabay.com/lmaresz)

МЗС України висловило протест проти акції

У столиці Угорщини Будапешті під посольством України організували акцію "Самовизначення для Закарпаття". Про це повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп на своїй сторінці в Facebook.

"Акція під посольством України в Будапешті, протест проти якої висловив МЗС України, адже організатори спочатку заявили, що вони виступають за: "самовизначення Закарпаття і свободу русинським, польською, болгарською, румунською, вірменським національним громадам, які проживають на території нинішньої України "висловлюють протест проти" варварства путчистів, що захопили в полон Україну і разом з нею угорських національних братів ", - написала Непоп

За словами посла, у відповідь на протест України угорська сторона повідомила про право на мирні збори і протести, під час яких учасники можуть вільно висловлювати свої думки, і про право на донесення спільно сформульованої позиції.

Непоп переконана, що використання цих прав не виправдовує напису на спині учасника акції: "Закарпаття за законом належить Угорщини. Самовизначення для всіх пригноблених націй, примусових жити в Україні".

П'ЯТНИЦЯ 13... Лише вчора Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відвідав Угорщину, щоб продемонструвати готовніс...

Опубліковано Nepop Liuba 13 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше на вимогу Будапешта включили до порядку денного питання перегляду Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.