ua en ru

В Угорщині звинуватили 55 українців у незаконному отриманні громадянства

В Угорщині звинуватили 55 українців у незаконному отриманні громадянства Фото: угорська паспорт

У МВС Угорщини надійшло звернення про перевірку отримання громадянства жителями закарпатської області України

Міністр внутрішніх справ Угорщини Шандор Пінтер заявив, що за шахрайські дії, пов'язані з одержанням угорського громадянства, притягнуті до відповідальності 55 осіб. Про це повідомляє "Мукачево.net".

Повідомляється, що в даний час відкрито 26 кримінальних справ, 16 - вже отримали обвинувальні висновки прокуратури, дві справи завершено.

Міністр також повідомив, що органи влади роблять все для виявлення і усунення будь-якої загрози для національної безпеки.

Представниця опозиційної партії "Діалог для Угорщини" Тимеа Сабо направила офіційний запит до міністра внутрішніх справ Угорщини щодо ситуації з шахрайствами навколо отримання угорського громадянства жителями українського Закарпаття.

У своєму запиті вона цікавиться, скільки людей отримали паспорт незаконним шляхом і який ризик для національної безпеки Угорщини.

За інформацією угорських ЗМІ, злочинці за суму від 1 до 9 млн форинтів могли "придбати" собі, наприклад, ім'я і прізвище закарпатського угорця.

Наголошується, що в сертифікаті про отримання громадянства Угорщини і посвідченні особи, які отримують нові громадяни немає фотографії власника.

Нагадаємо, раніше депутати Верховної Ради України підтримали включення до порядку денного законопроекту №6175 "Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо реалізації права змінити громадянство".