ua en ru

Венеціанська комісія винесе остаточний вердикт щодо законопроекту про вибори депутатів ВР не раніше кінця жовтня, - Єфремов

Венеціанська комісія винесе остаточний вердикт щодо проекту закону про вибори народних депутатів не раніше кінця жовтня. Про це в кулуарах Верховної Ради (ВР) України заявив голова фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"За нашою інформацією, Венеціанська комісія винесе остаточне рішення щодо закону про вибори (авторства Президента України Віктора Януковича) не раніше двадцятих чисел (жовтня)", - заявив Єфремов.
Він нагадав, що на даний момент є тільки попередні висновки, і тому сьогодні парламент розгляне зареєстровані проекти законів... ми розчищаємо законодавче поле для прийняття цього закону".
Нагадаємо, згідно з заявою комісії, повернення до змішаної виборчої системи може призвести до спотворення результатів виборів на користь влади. Крім того, в попередніх висновках наголошується, що в законопроекті відсутня ясність в питання можливості оскаржити результати виборів.