ua en ru

Венеціанська комісія сподівається на внесення поправок в закон про люстрацію протягом 3 місяців

Венеціанська комісія сподівається на внесення поправок в закон про люстрацію протягом 3 місяців
Венеціанська комісія сподівається, що українська влада внесе запропоновані комісією поправки в закон "Про очищення влади" протягом 3 місяців.

Венеціанська комісія сподівається, що українська влада внесе запропоновані комісією поправки в закон "Про очищення влади" протягом 3 місяців. Про це президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Ми вивчили люстраційний закон в комісії і запропонували кілька поправок до нього. Але найважливіший результат полягає в тому, що після переговорів з представниками української влади, а саме міністром юстиції та кількома депутатами Верховної Ради, ми погодилися прийняти наші висновки в якості проміжного рішення. Таким чином, представники української влади погодилися переглянути положення закону у співпраці з Венеціанською комісією, виходячи з норм конституції України і європейських стандартів", - зазначив він.

Букіккіо висловив надію, що процес почнеться як можна швидше. "Ми всі сподіваємося, що протягом трьох місяців вдасться внести поправки в закон", - підкреслив він.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що Венеціанська комісія підтримала український закон "Про очищення влади" (люстрації).