ua en ru

Венеціанська комісія може заблокувати український закон про люстрацію, - Соболєв

Венеціанська комісія може заблокувати український закон про люстрацію, - Соболєв Джерело фото: радіо "Свобода"
Венеціанська комісія може заблокувати український закон "Про очищення влади" (люстрації).

Венеціанська комісія може заблокувати український закон "Про очищення влади" (люстрації). Про це у Facebook написав глава комітету Верховної Ради з протидії корупції Єгор Соболєв.

"Я сьогодні прогуляю парламентське засідання. Друзі України з Венеціанської комісії повідомляють, що вона може без консультацій з українським суспільством; без єдиної зустрічі з авторами закону "Про очищення влади"; без розуміння, що твориться в наших судах та інших симулякрах державних органів, визнати українську люстрацію антигуманною і неєвропейської", - написав Він.

За словами Соболєва, він разом з Леонідом Ємцем. Павло Петренко і Тетяною Козаченко вилетів на зустріч з комісією.

"Мета - пояснити високопомудрим експертів Венеціанської комісії, що по-іншому люстрація в Україні не вийде. За прикладом Чехії Гавела, ми маємо шанс очистити наша держава тільки через буквальне застосування принципу "закон один для всіх". Працював головою за часів Януковича - на вихід. Був у КДБ - на вихід. Не можеш пояснити майно родини - на вихід", - додав він.

Нагадаємо, раніше Венеціанська комісія призначила п'ять експертів для роботи над українським законом "Про очищення влади".