ua en ru

У Венесуелі розслідують розкрадання 200 млн доларів на контрактах нафтової держкомпанії

У Венесуелі розслідують розкрадання 200 млн доларів на контрактах нафтової держкомпанії Фото: Тарек Вільям Сааб (correodelorinoco.gob.ve)

Розкрадання могло статися під час укладання 12 контрактів з десятьма видобувними компаніями

Генеральна прокуратура Венесуели розслідує можливе розкрадання 200 млн доларів при укладенні контрактів державною нафтовою компанією Petróleos de Venezuela, S.A. (PDVSA). Про це повідомив генпрокурор країни Тарек Вільям Сааб, передає El Universal.

За його словами, справа стосується розкрадання 200 млн доларів при укладенні в 2010-2016 роках контрактів на розробку родовищ у басейні річки Оріноко. За даними генпрокурора, розкрадання могло статися під час укладання 12 контрактів з десятьма видобувними компаніями.

"Ми підозрюємо, що сума збитку може збільшитися, а в справі можуть з'явитися нові компанії", - зазначив Сааб.

Він підкреслив, що розтрату виявив відділ корпоративного аудиту державної нафтової компанії. Прокурор також додав, що цей випадок не розслідували, поки пост займала попередній генпрокурор Венесуели - Луїза Ортега Діас. Її зняли з посади і оголосили в розшук. Генпрокурор Венесуели назвав Діас "головним відповідальним" за розтрату при контрактах на розробку родовищ басейну Оріноко.

"Ви не діяли у випадках, що мають відношення до матеріальних збитків для держави", - звинуватив колишнього прокурора Сааб.

Нагадаємо, в серпні в Венесуелі позбавлена ​​повноважень генерального прокурора країни Луїса Ортега, яка останнім часом була опозиційною до президента-соціаліста Ніколасу Мадуро, виїхала в Колумбію. Екс-генпрокурорка і її чоловік - член парламенту Венесуели - прибули в сусідню країну увечері 18 серпня 2017 року.