ua en ru

У Венесуелі колишній генпрокурор втекла з країни

У Венесуелі колишній генпрокурор втекла з країни Фото: Луіса Ортега Діас (twitter.com/lortegadiaz)

Опозиційне подружжя венесуельських політиків переправилося до Колумбії

У Венесуелі позбавлена повноважень генерального прокурора країни Луіса Ортега, яка останнім часом була опозиційною до президента-соціаліста Ніколаса Мадуро, виїхала в Колумбію. Екс-генпрокурорка та її чоловік - члена парламенту Венесуели - прибули до сусідньої країни ввечері 18 серпня 2017 року, передає DW.

За даними колумбійського відомства з питань міграції, втечу було організовано через підконтрольний Нідерландам карибський острів Аруба, розташований неподалік від берегів Венесуели. Як зазначено, звідти опозиційне Мадуро подружжя венесуельських політиків переправилося до Колумбії приватним літаком.

Нагадаємо, Ортегу позбавили повноважень 5 серпня рішенням обраної за ініціативи президента країни конституційної асамблеї Венесуели. Верховний суд держави видав також ордер на арешт її чоловіка - депутата парламенту, більшість у якому контролює опозиція.

Ортега, яка свого часу була рішучою прихильницею президента, останнім часом закидала Мадуро порушення конституції країни. Перебуваючи на посаді генпрокурора, вона кілька разів намагалася перешкодити створенню суперечливої конституційної асамблеї, яка має на меті переписати основний закон країни.